Case de pariuri

Pariurile online nu mai reprezinta de mult timp un secret pentru pasionatii de jocuri de noroc din Romania. Dezvoltata initial la coltul strazii, prin intermediul agentiilor stradale (agentii offline), aceasta industria, a pariurilor, a prins contur odata cu mutarea jocurilor de noroc in mediul online.

Inceputul a fost unul greoi, daca ne e permisa aceasta exprimare, in conditiile in care, undeva pe la sfarsitul anilor ’90, pariurile online reprezentau nici mai mult nici mai putin decat o reprezentare fidela a celor efectuate prin intermediul agentiilor de cartier. Afirmam acest lucru prin prisma faptului ca, la ora respectiva, cotele erau aproximativ asemanatoare.

Daca bine ne amintim, cotele oferite de catre Gamebookers sau Bwin, printre primele agentii online care au activat pe teritoriul Romaniei, se asemanau foarte mult cu cele intalnit pe la Astra Sports Bets sau Stanleybet, pentru a numi doar cateva dintre agentiile de cartier prezente la noi. Vedeam, deci, la ordinea zilei cote de 1.83-1.83, mai rar cote cu marja mica de profit, 1.91-1.91, in timp ce optiunile de pariere erau, de asemenea, limitate. A fost nevoie de ceva timp pentru o revolutie in acest sens si, evident, de o concurenta mai acerba.

Cu doar doua agentii online care activau in Romania, deci mult prea putine solutii pentru pariori, a fost nevoie ca mai multe branduri sa isi faca usor, usor intrarea pe piata din Romania. Pe parcurs si-au facut simtita prezenta si alti bookmakeri, vezi Unibet, Bet365, Sportingbet, 10bet, s.a.m.d. Astfel, in prezent, jucatorii romani au posibilitatea de a opta pentru mai multe case de pariuri online, tocmai in ideea de a beneficia in mod constant de cele mai bune cote de pe piata.
In paralel, Loteria Romana si-a pus la punct propriul sistem de pariere, Pariloto, nimic altceva decat o casa de pariuri in cote fixe, specializata in mod exclusiv pe fotbal.
Jucatorii romani aleg casele de pariuri online in detrimentul celor traditionale din foarte multe motive, dupa cum urmeaza:

Inainte de toate, pariind online veti fi scutiti de alte taxe si impozite. Legile care guverneaza Romania nu sunt atat de potrivnice jocurilor de noroc online, in sensul in care impozitele sunt zero, luand in seama totodata si taxele percepute la plasarea unui pariu, de asemenea inexistente. Cu un zero pe linie in materie de taxe si impozite, jucatorului roman ii vine extrem de usor sa parieze online, cu atat mai mult cu cat acest tip de activitate nu presupune prea multe batai de cap, ba dimpotriva, totul realizandu-se in intimitatea propriului dumneavoastra camin, cu un minim de instrumente.

Pentru a putea paria online nu este nevoie decat un card bancar si o conexiune la internet. In general, deschiderea unui cont de pariuri este floare la ureche, ca de altfel si depunerea, respectiv retragerea banilor. Identificarea jucatorilor se realizeaza, in general, prin trimiterea unei copii scanate dupa buletin si card bancar (fata/ verso); suplimentar, acest gen de operatiune poate presupune solicitarea unei copii dupa o factura de utilitati pentru dovedirea adresei specificate in momentul inregistrarii. Pentru a nu intampina probleme pe viitor, cea mai grava fiind inchiderea propriu-zisa a contului, va recomandam sa completati cu multa grija toate informatiile de ordin personal (data de nastere, adresa, informatii card, adresa de email, numar de telefon, etc).

Acum, la mai bine de un deceniu distanta de momentul in care primul jucator roman a plasat primul pariu online, agentiile s-au dezvoltat cu viteza luminii, in raport cu ceea ce se intampla si in materie de tehnologie. Odata cu aparitia mai multor case de pariuri online, cotele au inceput sa se imbunatateasca, bonusurile au devenit mai consistente, iar companiile de jocuri de noroc au inceput sa priveasca totul dintr-o alta perspectiva. Site-urile caselor de pariuri s-au transformat peste noapte in portaluri, caz in care compania respectiva a ajuns in situatia de a oferi clientilor sai atat pariuri sportive, cat si cazinou, bingo, poker, jocuri virtuale, sloturi, s.a.m.d.
La fel, pariurile live au prins foarte bine in randul jucatorilor romani. Bwin, la ora respectiva betandwin, a fost primul nume important care a luat decizia sa puna un si mai mare accent pe acest segment. Si nu a gandit rau. Alte case de pariuri au preluat acest model, vezi Unibet, Sportingbet sau Bet365.
Cel din urma nume a preluat modelul Bwin si l-a perfectionat intr-un timp foarte scurt. Spunem acest lucru gandindu-ne si la faptul ca, in prezent, Bet365 se numara printre cele mai importante case de pariuri la nivel mondial. In Romania, cel putin, consideram ca nu exista parior care sa nu fi auzit de acest nume. Parior online, bineinteles.

Pe langa o consola de pariuri creata ca la carte, Bet365 nu da gres nici in momentul in care intervin in discutii detalii la fel de importante, precum cote, oferta de meciuri, serviciu de livestreaming, etc. Bonus: primim si un serviciu clienti (inclusiv in limba romana) prompt si mereu la dispozitia celor peste 12 milioane de utilizatori activi din intreaga lume. Cu o cifra de afaceri de peste 20 de miliarde de euro, raportata in 2013 de Denise Coates, CEO-ul companiei, Bet365 este fara doar si poate un nume important in lumea jocurilor de noroc online.
Pariurile, cat si sectiunile de poker, sloturi, jocuri virtuale sau bingo sunt doar cateva dintre produsele ce ruleaza sub sigla Bet365.

Si pentru ca orice parior care se respecta are in portofoliu si alte case de pariuri, nelimitandu-se doar la una singura, va recomandam, de asemenea, sa va deschideti cont la oricare din urmatoarele doua agentii online: Bet-at-Home si Unibet. Prima impresioneaza prin bonusurile oferite cu diverse ocazii (competitii majore – Campionate Mondiale sau Europene de Fotbal, Olimpiade de Iarna si de Vara, Liga Campionilor, Europa League, etc), in timp ce Unibet s-a specializat pe tenis, cat si pe campionatele nordice, date fiind originile sale.

Asemeni lui Bet365, casa de pariuri sportive online Sportingbet pune in egala masura pret pe pariurile live, oferta fiind una bogata, cu meciuri din aproape toate campionatele din lume. Aceasta lista lunga cu evenimente marca Sportingbet include campionatele puternice ale Europei, meciuri din Africa, America de Sud, America de Nord, Australia sau Asia. Toate oferite atat inainte de start, cat si pe parcursul desfasurarii lor, in regim live!